Strona główna forum Mechanik Dyskusje ogólne Montaż tempomatu w VW UP!

Montaż tempomatu w VW UP!

Ogólne dyskusje związane z techniczną stroną naszego UP!
  • Reklama



Post 21 paź 2014, o 11:52
pieniek77 Avatar użytkownika
Nowy

Posty: 1
Wersja: White UP!
Silnik: 1.0 75 KM (55kW) BlueMotion Technology
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 3-drzwiowa
Rok produkcji: 2014
Województwo: mazowieckie
Hej,

Przeglądając forum użytkowników VW UP w UK, znalazłem instrukcję jak zamontować tempomat do VW UP! Z tego co wiem tylko wersje HIGH up posiadają tempomat. Nie wiedziałem gdzie wrzucić ten temat więc wrzucam tutaj. O dziwo instrukcja w języku polskim, może ktoś wie kto jest jej autorem? Może stworzył więcej modów do UPka? :)

https://www.dropbox.com/s/qq4o7rj4u3ouu ... t.pdf?dl=0

Reklama

Post 26 paź 2014, o 10:30
Campus Avatar użytkownika
Administrator

Posty: 225
Lokalizacja: Pszów
Wersja: High UP!
Silnik: 1.0 75 KM (55 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 3-drzwiowa
Rok produkcji: 2012
Województwo: śląskie
Bardzo ciekawa praca, widać że gościu ma sporą wiedze na temat auta , przydał by się taki mózg na forum [:D]

Post 26 paź 2014, o 17:01
mzg64 Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 22
Wersja: Move UP!
Silnik: 1.0 60 KM (44 kW), zautomatyzowana 5 biegowa
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 3-drzwiowa
Rok produkcji: 2013
Województwo: śląskie
pieniek77 napisał(a):
Hej,

Przeglądając forum użytkowników VW UP w UK, znalazłem instrukcję jak zamontować tempomat do VW UP! Z tego co wiem tylko wersje HIGH up posiadają tempomat. Nie wiedziałem gdzie wrzucić ten temat więc wrzucam tutaj. O dziwo instrukcja w języku polskim, może ktoś wie kto jest jej autorem? Może stworzył więcej modów do UPka? :)

https://www.dropbox.com/s/qq4o7rj4u3ouu ... t.pdf?dl=0

Muszę Cię wzbogacić o wiedzę,że ja mam MOVE UP i mam tempomat ,bo tak skonfigurowałam model przy zamówieniu. Mam pakiet drogowy,który obejmował własnie tempomat, komputer MFA i czujniki parkowania. Również mam ASG.Być może HIGH UP ma te elementy w standardowym wyposażeniu

Post 26 paź 2014, o 19:42
blyskacz Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 85
Wersja: High UP!
Silnik: 1.0 75 KM (55 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2014
Województwo: małopolskie
Tempomat jest dostępny w opcji i tylko z tym pakietem o którym pisał mzg64, nie było go w standardzie nawet w High Up'ie

Post 27 paź 2014, o 20:53

Posty: 108
Wersja: High UP!
Silnik: 1.0 75 KM (55 kW)
Kolor: Srebrny jasny
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2012
Województwo: mazowieckie
tempomat moim zdaniem nie jest potrzebny w samochodzie stworzonym do miasta, osobiście wolałbym np komputer mfa w standardzie, zeby pokazywał spalanie np:P

zastanawiam się czy dużo jest roboty z zamontowaniem tego ustrojstwa;)

Post 26 sie 2017, o 07:41
koleś Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 5
Wersja: inne
Silnik: Inne
Kolor: Srebrny ciemny
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Województwo: śląskie
Inne auto: Skoda Fabia
Montowałem tempomat w Citogo.

Potrzebny jest odpowiedni sterownik bordnetz (od 087 w górę), manetka i wiązka.

Efekt:

Obrazek

Post 26 sie 2017, o 07:43
koleś Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 5
Wersja: inne
Silnik: Inne
Kolor: Srebrny ciemny
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Województwo: śląskie
Inne auto: Skoda Fabia
Matejskyyy napisał(a):
tempomat moim zdaniem nie jest potrzebny w samochodzie stworzonym do miasta, osobiście wolałbym np komputer mfa w standardzie, zeby pokazywał spalanie np:P

zastanawiam się czy dużo jest roboty z zamontowaniem tego ustrojstwa;)


Z tym się nie zgodzę bo nawet po mieście można jeździć z tempomatem.

Komputer pokładowy też dołożę jak trzeba.

Post 19 lis 2017, o 13:41
bartek Avatar użytkownika
Nowy

Posty: 1
koleś napisał(a):
Montowałem tempomat w Citogo.

Potrzebny jest odpowiedni sterownik bordnetz (od 087 w górę), manetka i wiązka.

Efekt:

Obrazek


@Koleś, jaki koszt takiej zabawy?


Najlepsze forum VW UP!

Powrót do Dyskusje ogólne

  • Reklama

cron