[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1386: Undefined variable: message_row
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1386: Undefined variable: message_row
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1386: Undefined variable: message_row
vwUP.PL - Bo mój UP to coś więcej niż samochód! • Najlepsze Polskie forum, w całości poświęcone VW UP, Skoda Citigo, Seat Mii.
Strona główna forum Technika Maps and More + Aplikacje Mobilne Maps and More Instalacja Maps&More

Instalacja Maps&More

Wszystko co jest związane z nawigacją fabryczną Maps and More.
  • Reklama



Post 18 cze 2016, o 11:19
polsal Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 203
Wersja: Move UP!
Silnik: 1.0 60 KM (44 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2015
Województwo: mazowieckie
Dremel narobi masę pyłu. Pytanie na ile twardy jest ten plastik? Może porządnym nożem do tapet się uda?

Reklama

Post 19 cze 2016, o 14:41
azssms Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 20
Silnik: 1.0 60 KM (44 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2014
Inne auto: Golf 6 GTI
Fakt dremel stranie napyli wiec co polecacie??

Post 19 cze 2016, o 18:29
polsal Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 203
Wersja: Move UP!
Silnik: 1.0 60 KM (44 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2015
Województwo: mazowieckie
Tam wycinasz całkiem spory element. Możesz spróbować na jego środku zrobić wcięcie nożem do tapet. Jeżeli plastik jest miękki i łatwo się poddaje to ja bym próbował.

Najlepiej żeby był to nóż porządnej firmy, np. Stanley. Mniejsza szansa że pod naciskiem się coś w nim złamie i zrobisz rysę przez pół deski rozdzielczej

Post 5 lip 2016, o 19:23
azssms Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 20
Silnik: 1.0 60 KM (44 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2014
Inne auto: Golf 6 GTI
Witam.Jestem w trakcie wymiany deski mam już podłączone wszystko nawigacja działa ładuje sie ale nie ma opcji na ekranie OPS czujniki parkowania sa sprawne wrzucam wsteczny i zero reakcji na ekranie.Tak samo jak brak funkcji sygnalizujacej które drzwi sa otwarte.Wie ktos jak sobie z tym poradzić ???A moze kodowanie poprzez VCDS???

Post 6 gru 2016, o 10:25
robal Avatar użytkownika
Nowy

Posty: 1
Inne auto: Ibiza
Witam, czy do nawigacji potrzebne jest połączenie zz antena ? Tak jak jest to w typowych nawigacjach samochodowych?

Post 7 gru 2016, o 14:36

Posty: 291
Lokalizacja: Ciechanów // W-wa
Wersja: Skoda Ambition
Silnik: 1.0 60 KM (44 kW)
Kolor: Czerwony
Liczba drzwi: 3-drzwiowa
Rok produkcji: 2012
Województwo: mazowieckie
Nie, urządzenie ma w sobie antenę GPS, działa również gdy nie jest podłączone do auta - ma baterię, więc można korzystać poza autem, pewnie nie za długo ale jednak.
Skoda Citigo Ambition '12, 1.0 60KM + LPG
Obrazek
Obrazek

Post 10 gru 2016, o 09:52

Posty: 290
Lokalizacja: Konstancin- Jeziorna
Wersja: Move UP!
Silnik: 1.0 75 KM (55 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2014
Województwo: mazowieckie
Używałem Garmina przy jeździe na rowerze. Wcześniej podładowałem i trzymał w terenie kilka godzin.

Post 16 sty 2018, o 09:46
Tomek.G Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 3
Województwo: pomorskie
Inne auto: Scirocco,E81
Witajcie.
Pomału zbliżam się do zakupu UP-a (okolice kwietnia -maja)
I jednym z kryteriów jest właśnie M&M na pokładzie.
Czytając temat zaczynam się zastanawiać czy nie rozszerzyć poszukiwań o auto bez i podjąć się
samodzielnej instalacji.
Reasumując zagadnienie czy tak jak w opisie wystarczy wiązka,podstawka i troszkę weny twórczej-wycięcie dziury?
Nie ma np.jakiejś manetki przy kierownicy która pozwoli
zmieniać co kolwiek na wyświetlaczu nie odrywając rąk od kierownicy?
Pozdrawiam Tomek

Post 16 sty 2018, o 19:04

Posty: 290
Lokalizacja: Konstancin- Jeziorna
Wersja: Move UP!
Silnik: 1.0 75 KM (55 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2014
Województwo: mazowieckie
Jak kupisz UPA w nowej wersji, to będziesz miał podłączenie nawigacji pod smartfona. Komunikacji nawigacji w Upie poprzez manetkę na kierownicy nie spotkałem ale może można przerobić.

Post 20 mar 2018, o 08:25
djpimpek Avatar użytkownika
Zweryfikowany Użytkownik

Posty: 11
Wersja: Skoda Ambition
Silnik: 1.0 60 KM (44 kW)
Kolor: Biały
Liczba drzwi: 5-drzwiowa
Rok produkcji: 2015
Województwo: mazowieckie
Inne auto: Saab 9-3
Kretbull napisał(a):
2. Gdy już mamy wyjęte radio przechodzimy do momentu przygotowania się do wycięcia otworu. Polecam nakleić taśmę malarską i przerysować otwór z wcześniej przygotowanego formatu (format mogę przesłać na e-mail).
Obrazek

Mógłbyś wrzucić pdfa z formatką do wycięcia?

Poprzednia strona

Najlepsze forum VW UP!

Powrót do Maps and More

  • Reklama